Mi is az akril? | (kerrock, Corian)

Időtálló felületek akrilból

ÁDH vagy ÁDH-lap polimerizált akrilgyanta kötésű ásványi lap

Az akril lapok kétharmad rész természetes ásványi anyagot (alumínium trihidrátot), egyharmad rész akril gyantát és egyéb adalékanyagokat tartalmaznak. Összetételüknek köszönhetően számtalan különleges tulajdonsággal rendelkeznek. Ellenállnak víznek, savnak, lúgnak, vegyszereknek.
Szakszerű és pontos megmunkálással, a több elemből összeillesztett és ragasztott lapok homogénné, azaz egyneművé válnak, toldásuk szabad szemmel észrevehetetlenek, vízzáróak és tartósak lesznek.

Vízálló

Ellenálló

Hosszú élettartalom

Szabadon formálható

Szabadság a kivitelezésben

Az akril anyag segítségével nincs több határ a belsőépítészetben

Csak a képzelet szab határt az akril lapok használatában. Univerzális anyag, amely bel- és kültéren is egyaránt használható.

Az akril munkalapok antibakteriális hatásuak - továbbá rendelkeznek ISO 14001 és LEED tanusítvánnyal is.

Legyen szó a legnagyobb hajlításról, vagy a legextrémebb formáról, az akril lapokkal minden kivitelezhető.
  • Az európai élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfelelnek.
  • PORUSMENTES - Nem lehetséges baktérium telepek megtelepedése.
  • Élelmiszerek közvetlen érintkezhetnek akril felületekkel.
  • Toxikus anyagot se ki se be nem ereszt magából.
  • Sérülés esetén javítható pótlással vagy csiszolással, polírozással!

Kiemelkedő tulajdonságok

Az akril lapok (kerrock, corian) homogének, azaz egyneműek. Ezáltal teljes vízzáróságot képeznek. Fontos hogy a szakszerű és pontos megmunkálás, a több elemből összeillesztett és ragasztott termékek illesztései, toldásai, szinte teljesen észrevehetetlenek, vízzáróak és tartósak legyenek.

Az akril bútor sok pozitív tulajdonsága mellett, egyik hatalmas előnye, hogy javítható, cserélhető benne akár egy mosogató medence. Bármikor újra polírozható, így az egyik hátrányos tulajdonsága valamilyen szinten érvényét veszti. A kopásállósága amúgy is megfelelő, de nagy igénybevételnek kitett pultokat akár évenkénti felcsiszolással megújíthatjuk, így az apró karcokat és sérüléseket könnyedén eltüntetjük, ezért a baktériumok nem tudnak megtelepedni.

service-image
service-image

Egyedi megmunkálási lehetőség

Az akril lap alapból, teljes keresztmetszetében sav-, lúg-, és vegyszerálló tulajdonsággal rendelkezik. A megfelelően kivitelezett, szakszerűen elcsiszolt, azaz teljesen sima és hézagmentes felület kialakítása tökéletesen megakadályozza a gombák kialakulását, a penész megtelepedését.

Ezért alkalmazzák előszeretettel, kórházakban, magánpraxisokban, gyógyszergyárakban, gyógyszertárakban, óvodákban, egészségügyi intézményekben, élelmiszeriparban, benzinkutakon, konyhákon, nagy közösségforgalmi helyeken, lakossági projektekben. Gyakran fordul elő belsőépítészekkel, hogy az általuk megálmodott formára, nem találnak megfelelő anyagot. Ekkor jön az akril, ami szakszerű megmunkálás esetén, nem ismer lehetetlent.

Higiénia és biztonság

Az európai élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfelel. Élelmiszerrel közvetlenül érintkezhet! Az akril anyag toxikus anyagot nem bocsájt ki magából, és nem is engedi magába szívódni. Erre jó példa, hogy az akril felületére kerülő vörösbor nem hagy semmilyen foltot.

Az akril lapokból készült termékek vonatkozásában, számtalan lehetőség rejlik a könnyű hajlíthatóság (THEROFORMING) és sarkok, élek nélküli tervezés és kivitelezés korlátlan megvalósítására. Ez hatalmas előnyökkel jár óvodákban, iskolákban, játszóházakban, nagy forgalmú intézményekben, szabadban, kertekben, sportlétesítményekben, egészségügyi és rehabilitációs intézményekben elhelyezett bútorok, tárgyak és kiegészítők esetében, sérülés és baleset elkerülésének érdekében.

service-image